Direct contact? Stuur een app
085 004 39 65
Bedrijfswagen leasen of kopen?

Bedrijfswagen leasen of kopen?

Ben jij je aan het oriënteren op het kopen of leasen van een bedrijfswagen? Dan roept dat vast een hele hoop vragen op. Zo krijgen wij vaak de vraag wat nou beter is: een bedrijfswagen leasen of een bedrijfswagen kopen? Een vraag waar wij eigenlijk maar één antwoord op kunnen geven. Het een is namelijk niet beter dan het ander, maar het is totaal afhankelijk van je situatie en de bijbehorende wensen. In deze blog leggen we beide opties naast elkaar.

Bedrijfswagen leasen.. of toch liever kopen?

Een eigen onderneming vraagt om een bedrijfswagen die bij je past. Of dit nu een stoere sportwagen of ruime bestelbus is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wat kies je als er zoveel verschillende merken en modellen zijn? En je ook nog eens kunt kiezen tussen kopen of leasen? Als je voor kopen kiest is de auto meteen van jou. Je besteedt een groot deel van je budget, vaak duizenden euro's, aan een auto. Hierna ben je wel direct juridisch eigenaar en kun je met de auto doen en laten wat je maar wil. Toch is deze investering niet voor iedere ondernemer haalbaar. Hoe je het ook went of keert: het kopen van een auto is een hele smak geld. Vaak al snel duizenden euro's. Sommige ondernemers steken dit geld liever in de ontwikkeling van het bedrijf en als (startende) ondernemer is het ook niet altijd een zekerheid dat dit geld er is. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop alternatieven beschikbaar. Zo kiezen steeds meer ondernemers ervoor om een bedrijfswagen te leasen. De twee leasevormen die zakelijk gezien het meest voorkomen zijn financial lease en operational lease. 

Verschil financial lease en operational lease 

Het grootste verschil tussen financial lease en operational lease zit hem in wie de eigenaar van de auto is. Als je voor financial lease kiest, ben je zelf economisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat je recht hebt op fiscale voordelen en zelf mag bepalen of je de auto een ander kleurtje geeft of andere velgen wil. Aan het eind van de leasetermijn ben je niet alleen economisch, maar ook juridisch eigenaar. Bij operational lease is dit niet het geval. Je krijgt alle voordelen van een leaseauto, maar het leasebedrijf blijft zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. 

Financial lease 

Financial lease geeft je het gemak van leasen en de voordelen van kopen in één leasevorm. Doordat je gelijk economisch eigenaar van de auto wordt, kun je profiteren van vele fiscale voordelen zonder dat je hier een grote investering voor hoeft te doen. Wil je meer weten over de fiscale voordelen van financial lease? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Financial lease heeft behalve de fiscale voordelen echter nog veel meer voordelen. Zo kun je zelf, in overleg met de lease verstrekker, bepalen wat de looptijd van je contract gaat zijn. De duur van een contract is minimaal 12 tot maximaal 60 maanden. Voor ieder wat wils dus! 

Vrijblijvende offerte 

Wil jij nog wat uitleg over de verschillende leasevormen? Of precies weten wat financial lease je maandelijks gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met je zoektocht naar een passende auto. 

Aanbevolen artikelen
Sale en Leaseback

maandag 20 april 2020

Sale en Leaseback

Ben jij ondernemer of ZZP’er en heb je een deel van je geld geïnvesteerd in bedrijfsauto’s? Maar heb je dit toch onverhoopt nodig om andere investeringen te doen? Dan kunnen wij je middels een Sale en Lease propositie helpen om dat geld vrij te maken. In deze blog vertellen wij je hoe het werkt.

Hoe werkt Sale en Leaseback?

Als je als ondernemer één of meerdere auto’s in je bezit hebt, staat de waarde van deze bedrijfswagens op de balans van je onderneming. Hier kun je jaarlijks een bepaald percentage over afschrijven, maar verder staat dit geld vast en kun je het niet gebruiken voor andere investeringen. Gelukkig biedt Sale & Lease hier de oplossing. Door je bedrijfswagen(s) aan ons te verkopen en terug te leasen, verdwijnen de auto’s van je balans en komt er geld vrij om andere investeringen te doen. Bijvoorbeeld om de groei van je onderneming te stimuleren en financieren. Een groot voordeel van deze propositie is dat je gewoon in je eigen auto’s kunt blijven rijden. 

Voordelen Sale en Leaseback? 

De Sale en Leaseback-methode wordt vaak gebruikt om financiële ruimte te genereren en de groei van bedrijven te versnellen. Nog niet overtuigd? Er zijn nog veel meer voordelen aan deze propositie. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 1. Het praktisch en efficiënt inrichten van bedrijfswagen kan tijdrovend zijn. Tijd die je veel beter kunt inzetten. Je blijft met deze propositie gebruik maken van je eigen auto, waardoor je gewoon je klussen en projecten kan blijven doen.

2. Een van de voornaamste reden dat ondernemers een auto kopen is om gebruik te maken van de fiscale voordelen. Wanneer je je auto middels Sale en Leaseback weer terug leaset gaat dit middels een financial leaseovereenkomst. Het grootste voordeel van deze leasevorm is dat je direct na het tekenen van het leasecontract economisch eigenaar van de auto bent. Hierdoor blijf je profiteren van fiscale voordelen als afschrijvingen, btw-teruggave, renteaftrek en investeringsaftrek. Na betaling van de laatste leasetermijn ben je weer volledig eigenaar van de auto.

3. Als ScherpeLeaseDeal.nl moeten wij onze naam eer aan doen. Wij kopen je auto’s daarom altijd voor een prijs die je zelf bepaalt. Dit kan de boekwaarde van de auto zijn, maar ook een prijs die tussen de handelswaarde en de particuliere waarde in ligt. Zo krijgt u altijd de scherpste deal en bent u niet in het nadeel.

4. Wij storten het geld voor de auto meteen op je rekening. Zo kun je je geld gelijk in andere zaken investeren. 

Direct leasen

Wil je meer informatie over de Sale & Leaseback propositie? Of wil je één of meerdere auto’s aan ons verkopen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs. Zij helpen je graag verder.  


Lees meer
Wat is een marge auto?

zondag 20 maart 2020

Wat is een marge auto?

Een nieuwe auto brengt een flink BTW bedrag met zich mee. Zowel voor het leasen als voor het kopen van een auto. Dit kun je terugvragen aan de belastingdienst, maar dat is niet voor iedere ondernemer een wenselijke situatie. Voor deze ondernemers is een marge auto de ideale oplossing. Over deze lease auto's hoef je namelijk geen btw meer te betalen. Op deze pagina lees je alles over marge auto's en btw auto's.

Het btw bedrag kan zeker bij de aanschaf of het leasen van een nieuwe auto flink oplopen. Het voordeel van het leasen van een marge auto is dat de btw al eens betaald is door een particulier. Hierdoor hoef jij het niet nog een keer af te dragen en is een marge auto btw vrij. Zo hoef je niks voor te schieten en kun je dit bedrag voor iets anders gebruiken. Ideaal voor wanneer je een investering in je onderneming wil doen. 

Verschil tussen een marge auto en een btw auto

Er wordt ons regelmatig gevraagd wat nou het verschil is tussen een marge auto en een btw auto. Kort uitgelegd is een btw- auto een auto waar nog nooit een particulier in gereden heeft en nog geen btw over is betaald. Dit kan dan ook een nieuwe auto zijn of een auto die al eerder van een ondernemer is geweest. De btw moet bij ontvangst van de auto voorgefinancierd worden en wordt later door de belastingdienst terugbetaald. Een auto die van een particulier is geweest wordt een marge-auto genoemd. De btw is dan bij de aanschaf betaald en hoeft niet nogmaals afgelost te worden. Lease aanbod Wil jij geen btw aanbetalen? Maar toch op zoek naar een passende zakelijke lease auto? Dan is een marge auto misschien wel de oplossing voor jouw onderneming. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op middels het contactformulier of bel naar 085 004 39 65. Wij helpen je graag. 

Lees meer
Actieradius elektrische auto verhogen

dinsdag 20 februari 2020

Actieradius elektrische auto verhogen

Steeds meer ondernemers leasen een elektrische auto. Niet zo gek want het is niet alleen goed voor het milieu, het bereik van de auto wordt ook steeds groter. Toch blijft het nog een dingetje om lange afstanden te rijden. Zeker als je met de auto op zakenreis of vakantie gaat. Wil jij niet onderweg naar je (wintersport)vakantiebestemming in de file bij de laadpaal staan? In deze blog lees je hoe je het meeste uit de actieradius van je auto haalt.

Cruise control

Het is natuurlijk heel verleidelijk om het gas af en toe flink in te trappen. Voor de actieradius van je elektrische auto is dit echter een no go. Een elektrische auto accelereert over het algemeen namelijk een stuk sneller dan een auto met verbrandingsmotor. Te veel en te hevig accelereren zorgt er voor dat de actieradius sterk vermindert.Als je niet om de haverklap je auto wil opladen, raden wij aan om een constante snelheid aan te houden. Gelukkig zijn er al veel instellingen beschikbaar om het rijden zo aangenaam mogelijk te maken. Rijd je in een Tesla? Dan kun je voor de ‘chill modus’ kiezen. Acceleraties worden verminderd en je actieradius blijft hoog. Ook cruise control zorgt ervoor dat tussenacceleraties worden verminderd en een constante snelheid wordt aangehouden. Bijkomende voordelen: je komt relaxt op je bestemming aan en voorkomt snelheidsboetes. Lang leve cruise control!

Laat je inboedel thuis

Een van de grote voordelen van met de auto op vakantie gaan is dat je er enorm veel bagage in kwijt kunt. Een extra koffer, nog wat kleding en die grote tas kan er ook nog wel bij! Klinkt herkenbaar? Voor ons ook! Toch zorgt al dat extra gewicht er helaas ook voor dat de actieradius van je auto omlaag gaat. Probeer daarom zo licht mogelijk te reizen. Scheelt niet alleen qua actieradius, je hoeft aan het einde van je vakantie ook minder in te pakken. 

Bandenspanning

Het is algemeen bekend dat als je banden zachter zijn, je ook meer brandstof verbruikt. Dit is met een elektrische auto net zo. Als je banden een (te) lage bandenspanning hebben, moet de auto een stuk harder werken. Dit komt helaas niet ten goede van de actieradius van je elektrische auto. Laat daarom regelmatig de bandenspanning checken. 

Plannen, plannen, plannen! 

Wanneer je op vakantie gaat of een lange rit gaat maken, is het aan te raden om je reis goed te plannen. Zo is filerijden erg nadelig voor je actieradius en zal je net als bij een 'gewone auto' veel vaker moeten stoppen. Alleen dan om de auto op te laden. Wil jij voorkomen dat je in de file bij een laadpaal staat? Hou dan niet alleen je actieradius zo hoog mogelijk, maar maak ook je route (en oplaadpunten onderweg) inzichtelijk. Zo weet je precies waar je kunt stoppen en hoeveel kilometer je nog moet rijden tot de eerste laadpaal. 

Accuverbruik

De accu gaat niet alleen leeg door autorijden, er zitten nog veel meer 'stroomvreters' in de auto verstopt. Door de verwarming en airco niet te veel aan te zetten kun je wel 5 tot 10% besparen op de actieradius. Nu hopen dat we de verwarming deze winter niet zo veel meer nodig hebben! Wil je de auto toch verwarmen? Doe dit dan terwijl de auto aan de laadpaal staat. 

Voorraad elektrische lease auto’s

Er zijn inmiddels zoveel elektrische auto’s dat er veel verschil tussen de modellen zit. Zowel qua exterieur als interieur én actieradius. In onze lease voorraad hebben wij voor elke ondernemer een passende auto. Waar ben jij naar op zoek? Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je direct antwoord op al je prangende vragen over leasen. Ons doel is natuurlijk om een zo duidelijk mogelijke website te hebben. Heb jij toch een vraag? Bekijk dan onderstaand onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar  .

Bpm is een belasting die alleen van toepassing is voor personenauto's en motorrijtuigen (taxi's en bestelauto's zijn vrijgesteld) en is afhankelijk van de leeftijd van de auto, de nieuwprijs en de CO2-uitstoot. Het grote verschil met btw is dat btw een belasting is die op bijna alle goederen en diensten wordt geheven. Zo ook op auto's. Bpm geldt alleen voor personenauto's en motorrijtuigen.

Als je de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé wil gebruiken betaal je bijtelling. Wil jij meer weten over de hoogte van de bijtelling? Of over het bijhouden van een rittenregistratie? Ga dan snel naar onze pagina over bijtelling.

De maximale leasetermijn is van veel factoren afhankelijk. Er is dus geen maximale leasetermijn vastgesteld. Benieuwd wat de maximale leasetermijn van de auto naar jouw keuze is? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Door extra maandtermijnen te betalen, kun je de auto eerder aflossen. Daarnaast kun je er voor kiezen om het openstaande saldo te betalen. De genoemde mogelijkheden zijn overigens wel afhankelijk van waar je financial lease overeenkomst is afgesloten. Over het algemeen is het vroegtijdig aflossen van de auto boetevrij.

Aan het eind van je leasetermijn ben jij de eigenaar van de auto. Zowel op economisch als juridisch vlak.

De mogelijkheden zijn beperkt, maar het is zeker mogelijk! Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen je precies vertellen wat er mogelijk is.

Een slottermijn is het bedrag dat aan het einde van het contract nog openstaat. Dit bedrag bepaal je samen met je lease adviseur en moet in verhouding staan met de economische restwaarde van de auto.

De maandelijkse termijnen staan vast en het vastgestelde bedrag is dan ook het minimale wat je moet betalen. Bij een goede maand kun je er wel voor kiezen om een hoger bedrag af te lossen.

Dit is helaas niet mogelijk. Bij de aanschaf van je auto heb je de btw al volledig teruggevorderd. Het maandelijkse leasebedrag is daarom ook btw-vrij en niet terug te vorderen.

Net als bij alle andere zakelijke uitgaven, schiet je de btw van je auto zelf voor. Vervolgens kun je dit bij je eerste aangifte terugvorderen. Wil jij ook de btw door de bank laten voorfinancieren? Neem dan contact op met een van onze lease adviseurs. Zij kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen.