Direct contact? Stuur een app
085 004 39 65

Operational lease


Operational lease is één van de populairste zakelijke leasevormen. Dat is ook niet zo gek. Deze leasevorm kent namelijk twee opties; full operational lease en netto operational lease. Elk met zijn eigen voordelen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt! Wil jij meer weten over de verschillen tussen full operational lease en netto operational lease? Of wil je een auto operational leasen? Op deze pagina helpen we je graag verder.

Wat is operational lease?

Heb jij al eens een zakelijke auto geleaset? Dan is de kans groot dat je dit middels een operational leaseconstructie hebt gedaan. Operational lease wordt namelijk het meest gekozen als het gaat om auto’s zakelijk leasen. Je kunt operational lease het best vergelijken met het huren van een auto, maar dan voor een langere termijn. Wij nemen de investering van je leaseauto voor onze rekening en aan het eind van je leasecontract lever je de auto weer bij ons in.

Bij operational lease blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto. De auto komt daardoor niet bij jou op de balans te staan en alle reparatie en onderhoudskosten worden je uit handen genomen. Dat klinkt nog eens ideaal! Je kunt je vermogen helemaal in je core business investeren en tegelijk in een mooie, zakelijke auto rijden. Het enige waar jij je nog druk om hoeft te maken is het betalen van je maandtermijn. Operational lease kent nog veel meer voordelen, wij hebben alvast een selectie voor je op een rijtje gezet:

Full Operational lease

Full operational lease is binnen operational lease de populairste zakelijke leasevorm. Dat is ook niet zo gek, want met deze leasevorm word je helemaal ontzorgd. Alle bijkomende kosten zijn al in de leaseprijs inbegrepen. Denk hierbij aan onderhoud, reparaties, verzekeringen, afschrijvingen, rente, belastingen, vervangend vervoer en pechhulp. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan en kun je onbezorgd op pad.

Netto operational lease

Wil je een auto leasen? En zaken als het onderhoud, reparaties en vervangend vervoer zelf regelen? Dan is netto operational lease de leasevorm voor jou. In tegenstelling tot full operational lease kun je het operationele gedeelte helemaal zelf verzorgen. Het juridische en economische eigendom ligt echter helemaal bij de leasemaatschappij. Dit houdt in dat je balans vrij blijft van grote investeringen in je wagenpark. Zo kun je het maandbedrag voor je leaseauto relatief laag houden en loop je alleen risico op kosten voor onderhoud en eventuele reparaties.

Voordelen netto operational lease

Netto Operational lease is vooral populair door de off-balance financiering. Wij hebben alle voordelen nog eens voor je op een rijtje gezet:

Auto leasen

Ben jij benieuwd welke operational leasevorm het best bij jou past? Of wil je meer weten over financial lease? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren lease adviseurs helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je direct antwoord op al je prangende vragen over leasen. Ons doel is natuurlijk om een zo duidelijk mogelijke website te hebben. Heb jij toch een vraag? Bekijk dan onderstaand onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar  .

Bpm is een belasting die alleen van toepassing is voor personenauto's en motorrijtuigen (taxi's en bestelauto's zijn vrijgesteld) en is afhankelijk van de leeftijd van de auto, de nieuwprijs en de CO2-uitstoot. Het grote verschil met btw is dat btw een belasting is die op bijna alle goederen en diensten wordt geheven. Zo ook op auto's. Bpm geldt alleen voor personenauto's en motorrijtuigen.

Als je de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé wil gebruiken betaal je bijtelling. Wil jij meer weten over de hoogte van de bijtelling? Of over het bijhouden van een rittenregistratie? Ga dan snel naar onze pagina over bijtelling.

De maximale leasetermijn is van veel factoren afhankelijk. Er is dus geen maximale leasetermijn vastgesteld. Benieuwd wat de maximale leasetermijn van de auto naar jouw keuze is? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Door extra maandtermijnen te betalen, kun je de auto eerder aflossen. Daarnaast kun je er voor kiezen om het openstaande saldo te betalen. De genoemde mogelijkheden zijn overigens wel afhankelijk van waar je financial lease overeenkomst is afgesloten. Over het algemeen is het vroegtijdig aflossen van de auto boetevrij.

Aan het eind van je leasetermijn ben jij de eigenaar van de auto. Zowel op economisch als juridisch vlak.

De mogelijkheden zijn beperkt, maar het is zeker mogelijk! Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen je precies vertellen wat er mogelijk is.

Een slottermijn is het bedrag dat aan het einde van het contract nog openstaat. Dit bedrag bepaal je samen met je lease adviseur en moet in verhouding staan met de economische restwaarde van de auto.

De maandelijkse termijnen staan vast en het vastgestelde bedrag is dan ook het minimale wat je moet betalen. Bij een goede maand kun je er wel voor kiezen om een hoger bedrag af te lossen.

Dit is helaas niet mogelijk. Bij de aanschaf van je auto heb je de btw al volledig teruggevorderd. Het maandelijkse leasebedrag is daarom ook btw-vrij en niet terug te vorderen.

Net als bij alle andere zakelijke uitgaven, schiet je de btw van je auto zelf voor. Vervolgens kun je dit bij je eerste aangifte terugvorderen. Wil jij ook de btw door de bank laten voorfinancieren? Neem dan contact op met een van onze lease adviseurs. Zij kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen.