Direct contact? Stuur een app
085 004 39 65

Financial lease

Heb jij een eigen onderneming en heb je geregeld de auto nodig? Zowel zakelijk als privé? Dan kan financial lease een slim idee zijn. Hoe moet je het regelen met de kilometers die je prive maakt? En wat zijn de voordelen van financial lease? Op deze pagina vind je alles over deze populaire leasevorm.  


Wat is financial lease?

Financial lease is kort gezegd een lening voor een bedrijfsmiddel waarbij het middel, in dit geval de auto, het onderpand is. Hiermee financier je eenvoudig een zakelijke auto of bus zonder dat je je eigen middelen hoeft aan te spreken. Het grote voordeel van financial lease tegenover andere leasevormen is dat de auto ook daadwerkelijk in je bezit komt. De aankoopsom wordt vooraf door de bank gefinancierd. Hierdoor is de bank fiscaal eigenaar van de auto en ben jij meteen de economische eigenaar van de auto. Dit houdt in dat jij de auto aan het eind van de leasetermijn in je bezit komt. En dat zonder een grote investering! Je hoeft de auto namelijk niet in één keer te betalen, waardoor je geld overhoudt voor andere belangrijke zakelijke investeringen. Zo kun je zakenpartners imponeren met een mooie auto en tegelijkertijd toch investeringen doen die de groei van jouw onderneming stimuleren. Financial lease lijkt hierdoor het meest op afsluiten van een hypotheek. Je koopt iets op afbetaling en wordt uiteindelijk zelf de eigenaar.


Hoe werkt financial lease?

Financial lease is voor een ondernemer de meest gunstige leasevorm. Je wordt namelijk direct eigenaar van de auto zonder dat je hier in een keer een grote investering voor hoeft te doen. De bank betaalt de aankoopsom en jij lost de auto vervolgens af aan de bank. Klinkt best eenvoudig! Hierdoor ben je meteen de economische eigenaar van de auto. Heb je alle leasetermijnen voldaan? Dan wordt de onderneming volledig eigenaar van de auto. Vanaf het punt dat je de lease aanvraag doet en het punt dat je de volledige eigenaar wordt zitten echter wel wat stappen. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet:


Financial lease voor starters en zzp'ers

Als starter of zzp'er kan het moeilijk of eng zijn om een grote investering te doen. Hier valt een bedrijfswagen of een zakelijke auto natuurlijk ook onder. Met financial lease kun je tot 100 procent van de aanschafwaarde van een (zakelijke) auto financieren. Ook de btw en BPM kunnen mee gefinancierd worden. Hierdoor hoef je geen grote investering te doen en kun je een auto kopen zonder je eigen middelen te gebruiken. Er zijn echter nog veel meer voordelen waarom financial lease voor starters en zzp'ers aantrekkelijk kan zijn. Onderstaand een opsomming:

Voordelen van financial lease

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je direct antwoord op al je prangende vragen over leasen. Ons doel is natuurlijk om een zo duidelijk mogelijke website te hebben. Heb jij toch een vraag? Bekijk dan onderstaand onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar  .

Bpm is een belasting die alleen van toepassing is voor personenauto's en motorrijtuigen (taxi's en bestelauto's zijn vrijgesteld) en is afhankelijk van de leeftijd van de auto, de nieuwprijs en de CO2-uitstoot. Het grote verschil met btw is dat btw een belasting is die op bijna alle goederen en diensten wordt geheven. Zo ook op auto's. Bpm geldt alleen voor personenauto's en motorrijtuigen.

Als je de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé wil gebruiken betaal je bijtelling. Wil jij meer weten over de hoogte van de bijtelling? Of over het bijhouden van een rittenregistratie? Ga dan snel naar onze pagina over bijtelling.

De maximale leasetermijn is van veel factoren afhankelijk. Er is dus geen maximale leasetermijn vastgesteld. Benieuwd wat de maximale leasetermijn van de auto naar jouw keuze is? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Door extra maandtermijnen te betalen, kun je de auto eerder aflossen. Daarnaast kun je er voor kiezen om het openstaande saldo te betalen. De genoemde mogelijkheden zijn overigens wel afhankelijk van waar je financial lease overeenkomst is afgesloten. Over het algemeen is het vroegtijdig aflossen van de auto boetevrij.

Aan het eind van je leasetermijn ben jij de eigenaar van de auto. Zowel op economisch als juridisch vlak.

De mogelijkheden zijn beperkt, maar het is zeker mogelijk! Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen je precies vertellen wat er mogelijk is.

Een slottermijn is het bedrag dat aan het einde van het contract nog openstaat. Dit bedrag bepaal je samen met je lease adviseur en moet in verhouding staan met de economische restwaarde van de auto.

De maandelijkse termijnen staan vast en het vastgestelde bedrag is dan ook het minimale wat je moet betalen. Bij een goede maand kun je er wel voor kiezen om een hoger bedrag af te lossen.

Dit is helaas niet mogelijk. Bij de aanschaf van je auto heb je de btw al volledig teruggevorderd. Het maandelijkse leasebedrag is daarom ook btw-vrij en niet terug te vorderen.

Net als bij alle andere zakelijke uitgaven, schiet je de btw van je auto zelf voor. Vervolgens kun je dit bij je eerste aangifte terugvorderen. Wil jij ook de btw door de bank laten voorfinancieren? Neem dan contact op met een van onze lease adviseurs. Zij kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen.